Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Aragonès: “Si l’Estat espanyol fos el Regne Unit ja seríem prous”

El vicepresident del Govern creu que els comuns "signen un xec en blanc al PSOE"

|

- Publicitat -

Pere Aragonès, vicepresident del Govern efectiu i conseller d’Economia, ha visitat avui El Matí de Catalunya ràdio amb Mònica Terribas.

La primera part de l’entrevista ha versat sobre temes de la conselleria de la seva titularitat des d’on ha fet un prec al Gobierno: “Exigim que s’aixequi el control extraordinari a les finances que només s’aplica a Catalunya, perquè no els agrada la ideologia del Govern”.

Publicitat

El republicà també ha advertit que sobre el pla de contingència: “No es podran fer noves inversions, però hem de garantir que es pugui seguir prestant els serveis” i ha desmentit taxativament si el 2017, com a secretari d’Economia, va anar a buscar finançament a l’estranger: “Quan t’amenacen que et tallaran el FLA, tu has de preveure altres fonts de finançament, però sempre des de l’estricta legalitat”.

Cal ser més perquè Espanya no és el Regne Unit

Sobre el famós debat si cal ampliar la base o no, Aragonès ha afegit un nou element: ha recordat les paraules de Miquel Iceta, líder del PSC, que afirmava que s’havia de superar el 65% de vots a favor de la independència per començar-ne a parlar. Per Aragonès això és un símptoma que “cal construir una majoria molt més forta perquè Espanya no es comporta com el Regne Unit”. Així doncs, justificava que cal seguir ampliant la base malgrat que l’independentisme pugui superar el 50%.

Et pot interessar  Aragonès retreu a Puigdemont que "més enllà de tornar" no ha dit què faria els pròxims quatre anys
Publicitat

Opinió

Minut a Minut