Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Aragonès reclama a l’independentisme fer-se fort en “el joc de la democràcia”

|

- Publicitat -

El vicepresident en funcions de president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reclamat aquest dissabte a l’independentisme sumar més suports: “Quan juguem al joc de la democràcia és quan som forts. Aquí és on ens hem de fer més forts”.

Ho ha dit a Vilanova i la Geltrú (Barcelona) durant la presentació del llibre ‘Tornarem a vèncer’ del president d’ERC, Oriol Junqueras, i la secretària general del partit, Marta Rovira; l’acte ha comptat amb la participació de Rovira, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, i l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau.

Publicitat

“Sabem que quan l’Estat juga a un joc que no és la democràcia té les de guanyar. Quan és el joc de la força envia a la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, els fiscals, la cúpula judicial i el rei”, ha opinat .

Per això, ha considerat necessari que les forces independentistes superin el 50% de vots en les futures eleccions catalanes “per guanyar legitimitat interna i externa”.

Marta Rovira: “més democràcia”

Rovira ha explicat que durant els últims anys, els independentistes han après molt i s’han preguntat “com es lluita contra aquesta repressió política que ens vol aturats, callats i amenaçats”.

“Es lluita contra la repressió quan exercim encara més la democràcia”, i ha afegit que per a la independència han de ser molts més i estar més ben preparats que l’octubre de 2017, segons Rovira.

Chakir al-Homrani: “unitat estratègica”

Per El Homrani, l’1-O va demostrar la capacitat dels diferents moviments independentistes d’alinear-se “en el marc de la unitat estratègica per aconseguir un objectiu concret”.

Per la seva banda, Olga Arnau ha valorat que el projecte d’ERC és la millor opció per a la societat: “Tant per als que ens voten com per als que no ens voten”.

Et pot interessar  Aragonès presenta aquest dimarts la proposta de referèndum "a l'escocesa" amb encaix a la Constitució espanyola

I ha mantingut que a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú –on governen ERC, JxCAT i la CUP– es van posar d’acord tres partits “amb idees molt diferents però amb un objectiu compartit: fer de la ciutat un lloc millor mentre lluitem per l’alliberament nacional”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut