Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Aragonès defensa un “model energètic descentralitzat”: “La ciutadania al centre”

L’executiu català aposta per un “model energètic democràtic, descentralitzat” i “participatiu”.

Redacció 20/09/2022
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la seva intervenció Data de publicació: dimecres 18 de maig del 2022, 14:17 Localització: Barcelona Autor: María Belmez

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, des de Nova York ha insistit en treballar amb “model energètic democràtic, descentralitzat” i “participatiu” a Catalunya, ja que segons ha deixat palès en taula rodona de l’Assemblea General de l’Under 2 Coalition, el govern català treballa per posar a “els ciutadans al centre” de les polítiques climàtiques, especialment “les més vulnerables”, ha manifestat. Així, ha citat les comunitats ciutadanes d’energia per trobar “punts de consens” entre la població per fer la transició energètica.

Aragonès ha aprofitat aquest fòrum per explicar la creació d’una empresa energètica pública com a exemple de les iniciatives del Govern de Catalunya per lluitar contra el canvi climàtic i abordar la crisi energètica derivada de la guerra a Ucraïna. De fet, just abans de la taula rodona, l’executiu català ha avançat que es posarà en marxa a principi d’octubre amb l’objectiu de reduir la factura de la llum de l’administració.