Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

En marxa l’energètica pública aquest octubre: “Tindrà un impacte en l’estalvi de la Generalitat”

|

- Publicitat -

L’energètica pública es posarà en marxa a principis d’octubre amb l’objectiu de reduir la factura de la llum de l’administració comprant l’energia de forma agregada i promovent l’autoconsum amb renovables. Així ho ha assegurat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en el marc de la Setmana del Clima de Nova York: “Tindrà un impacte important d’estalvi en la factura energètica de la Generalitat”.

A més de comercialitzadora, la nova companyia pública té l’objectiu d’instal·lar plaques solars a tots els edificis de titularitat pública i la inversió en projectes d’energia verda, com parcs eòlics. Aragonès ha negat que aquesta sigui una iniciativa per “acontentar” la CUP, si no perquè és “bona per la ciutadania” i suposa una “peça important” en les seves polítiques de lluita contra el canvi climàtic.

Publicitat

En aquest sentit, Aragonès ha assegurat que continuen treballant amb “tota la confiança i complicitat” per “culminar” un acord de pressupostos que “si pot ser” incorporin els anticapitalistes.

Et pot interessar  Aragonès treu ferro a l'acord sobre el Hard Rock i afirma que només "actualitzava característiques tècniques"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut