Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Aragonès contundent amb Albiach: avisa que no començaran “des de zero” els pressupostos

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, s’ha mostrat contundent amb la líder dels comuns, Jéssica Albiach, durant la sessió de control al ple del Parlament. Aragomès ha volgut fer veure a Albiach que “hi ha un recorregut fet” amb els pressupostos, avisant no els tornaran a començar “des de zero” perquè el principal objectiu és que els comptes de l’any 2023 estiguin operatius el gener.

Des de la sortida de Junts de l’executiu català, l’aprovació dels comptes de l’any 2023 ha estat el principal punt del dia de l’agenda política, amb un ball de condicionants, reunions i debats. No és la primera vegada que els comuns reclamen que els pressupostos “no siguin els mateixos” que els treballats durant els set mesos en què Junts i ERC governaven en coalició. En aquest sentit, Albiach ha tornat a abordar el tema davant d’Aragonès (ja van debatre-ho durant una reunió privada a Palau), reclamant-li que els pressupostos de 2023 siguin d’esquerres i no un “refregit” de l’exconseller de Junts d’Economia, Jaume Giró. No obstant això, els comuns també han criticat la possibilitat que hi hagi una pròrroga als pressupostos.

Publicitat

Albiach, després d’aquestes reclames, ha retret a Aragonès que no s’hagi produït la reunió de seguiment de l’octubre, demanant-li també si té “intenció de complir els acords amb els comuns” dels comptes del 2022.

Aragonès, al seu torn, ha volgut mostrar la seva disponibilitat i predisposició tant a reunir-se amb els comuns com pel seguiment dels pactes, replicant però que la líder dels comuns havia comunicat la congelació de les negociacions, i que ara demana reunions. Respecte d’això, Albiach ha respost que el president “barreja conceptes”, i que “una cosa és el seguiment del compliment dels pressupostos del 2022 i, una altra, negociar els de l’any que ve”.

Et pot interessar  Aragonès respon als inspectors d'Hisenda que "res impedeix" la implementació del finançament singular

“Tota la informació hi serà. Haurà de ser un acord amb diferents forces polítiques. Se’ns ha demanat que canviem els pressupostos que s’havien treballat fins ara. Hi ha un recorregut fet, no tornarem a començar des de zero”, ha assegurat Aragonès. “Seran uns comptes ambiciosos socialment, ambientalment i per donar resposta a la crisi”, ha afegit, segons recull l’ACN.

En aquest sentit, Aragonès ha reafirmat que l’objectiu és tenir uns comptes “operatius” de cara el mes de gener de 2023, comprometent-se amb els grups parlamentaris que hi vulguin donar suport a donar-los informació i resposta a les propostes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut