Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El 55% dels afiliats a Junts no vol continuar al Govern

|

- Publicitat -

La consulta de Junts sobre la seva continuïtat al Govern ha acabat aquest divendres a les cinc de la tarda. Els militants del partit que hi han participat han decidit que Junts no ha de continuar al Govern de coalició amb ERC; un 55,73% dels afiliats que han participat han votat pel “No”, mentre que un 42,39% ha votat que sí. Els vots en blanc han sumat un 1,88%.

Un total de 6.465 afilats han pogut respondre en dos dies a la pregunta: “Vols que Junts continuï formant part de l’actual Govern de la Generalitat de Catalunya?”, per a la qual hi havia tres opcions: sí, no o vot en blanc. Finalment, després de dies d’incertesa i de les discrepàncies sorgides entre els integrants i dirigents del partit, s’ha imposat que el partit abandoni l’executiu de Pere Aragonès. Les últimes dades aportades pel partit indiquen que més del 73% dels 6.465 afilats de Junts s’han pronunciat sobre el pacte amb ERC: concretament, un 79,18%.

Publicitat

L’executiva de Junts té previst reunir-se a partir de dos quarts de sis de la tarda per analitzar les dades i dur a terme una roda de premsa posterior en què esclarir quins seran els seus propers passos.

Et pot interessar  ERC avisa que "la sociovergència no és notícia" i assenyala la "unió" entre Junts i el PSC al llarg de la legislatura
Publicitat

Opinió

Minut a Minut