Dilluns, 8 de març de 2021 - Edició 956
La República

Alerta Solidària critica que hi hagi “600 represaliats” per manifestacions independentistes en mig any

L’entitat atribueix el “degoteig de citacions i detencions” a “la por a que es repeteixin les mobilitzacions”

Avatar
Agències 19/02/2020
Imatge de l'advocat d'Alerta Solidària Xavier Pellicer atenent els mitjans de comunicació aquest 7 d'octubre de 2019. (Horitzontal)

Alerta Solidària ha criticat en un comunicat que hi hagi “més de 600 persones represaliades” el darrer mig any per les manifestacions independentistes. L’entitat atribueix el “degoteig de citacions i detencions” per part dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional a “la por a què es repeteixin les mobilitzacions”. Apunten que les xifres evidencien una “clamorosa diferència d’actuació” entre les mobilitzacions independentistes i les de grups unionistes espanyols. En concret, segons l’entitat 240 persones han estat citades per mobilitzacions del Tsunami Democràtic l’11 i 13 de novembre i 350 més per les manifestacions posteriors a la sentència de l’1-O.

Xifra en més de 200 les persones investigades pels talls postsentència de l’AP-7 i l’N-340

Alerta Solidària ha xifrat en més de 200 les persones investigades pels talls de l’AP-7 i de l’N-340 que hi va haver els dies posteriors a la publicació de la sentència de l’1-O. Fins al moment s’han citat, segons els càlculs del col·lectiu, 138 persones en relació al tall de la Jonquera de l’11 i el 12 de novembre i 61 més pel tall posterior a Salt, a banda de les 12 detingudes per la policia francesa al Pertús. En paral·lel, afirma la mateixa font, els jutjats d’Amposta han citat 42 persones pels talls de l’N-340, i hi ha 3 citacions més del Maresme pel tall de les vies de tren en el marc de les mateixes protestes. Alerta Solidària compara aquest grau de “repressió” a episodis com la ‘primavera valenciana’ del 2012.