Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Alerta Solidària critica que hi hagi “600 represaliats” per manifestacions independentistes en mig any

|

- Publicitat -

Alerta Solidària ha criticat en un comunicat que hi hagi “més de 600 persones represaliades” el darrer mig any per les manifestacions independentistes. L’entitat atribueix el “degoteig de citacions i detencions” per part dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional a “la por a què es repeteixin les mobilitzacions”. Apunten que les xifres evidencien una “clamorosa diferència d’actuació” entre les mobilitzacions independentistes i les de grups unionistes espanyols. En concret, segons l’entitat 240 persones han estat citades per mobilitzacions del Tsunami Democràtic l’11 i 13 de novembre i 350 més per les manifestacions posteriors a la sentència de l’1-O.

Xifra en més de 200 les persones investigades pels talls postsentència de l’AP-7 i l’N-340

Publicitat

Alerta Solidària ha xifrat en més de 200 les persones investigades pels talls de l’AP-7 i de l’N-340 que hi va haver els dies posteriors a la publicació de la sentència de l’1-O. Fins al moment s’han citat, segons els càlculs del col·lectiu, 138 persones en relació al tall de la Jonquera de l’11 i el 12 de novembre i 61 més pel tall posterior a Salt, a banda de les 12 detingudes per la policia francesa al Pertús. En paral·lel, afirma la mateixa font, els jutjats d’Amposta han citat 42 persones pels talls de l’N-340, i hi ha 3 citacions més del Maresme pel tall de les vies de tren en el marc de les mateixes protestes. Alerta Solidària compara aquest grau de “repressió” a episodis com la ‘primavera valenciana’ del 2012.

Et pot interessar  Denuncien l'actuació "repressiva" de la Generalitat que vol ratificar la pena dels condemnats per protestes a Tarragona
Publicitat

Opinió

Minut a Minut