Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Albiach dona la raó a Puigdemont: “Fer fora a Jxcat del Govern és un dels nostres compromisos”

El president a l’exili retreia ahir als comuns que titllessin JxCat de “sectaris”

Gerard Sesé 11/02/2020
Pla curt de la presidenta de Catalunya En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, en una manifestació a Rubí ,el 14 de desembre del 2019 (Horitzontal)

Ahir, Joan Mena, portaveu de Catalunya en Comú Podem, no tenia cap mena de problema en reconèixer que la seva prioritat un cop hagin passat les eleccions catalanes és que hi hagi un tripartit i demanava a ERC començar a pensar a pactar amb ells i el PSC. Tanmateix, deia que el president Quim Torra i JxCAT són un dels principals enemics del diàleg pels seus comportaments “sectaris” amb els quals busquen “fer servir la mesa de diàleg com una arma per la campanya electoral”.

El president a l’exili, Carles Puigdemont, contestava de manera contundent a les xarxes: “Això d’eliminar del mapa el qui no pensa com tu ja ho han intentat d’altres i amb molt més poder. I no se n’han sortit. Potser el que de debò els molesta és aquella part del país, molt important per cert, que ens vota”.

Lluny de baixar la tensió, la líder dels comuns a Catalunya, Jéssica Alciach, ha donat la raó a l’eurodiputat: “Fer fora a Jxcat del Govern de la Generalitat és un dels nostres compromisos” reconeixia.