Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Nacho Martín Blanco: Canvia alhora de partit i de parlament amb Josep Piqué i Adolfo Suárez de referents polítics

Al cap de llista del PP per Barcelona li hagués agradat ser futbolista

|

- Publicitat -

Nacho Martín Blanco va néixer a Barcelona l’agost del 1982, per tant, d’aquí pocs dies farà 41 anys. Es va criar al barri de Sarrià-Sant Gervasi de la capital catalana. Ara continua vivint a Barcelona amb la seva dona i els seus dos fills en un pis de propietat. A més, té una segona residència a Gavà. Fa poques setmanes ha decidit fer un doble salt: canviar de partit, passant de Cs al PP, i deixar el Parlament per anar al Congrés. Els seus referents polítics són l’exministre i expresident del PP a Catalunya, Josep Piqué, i el president del govern espanyol durant la transició Adolfo Suárez.

El seu pare era jutge i la seva mare advocada. Martín Blanco va estudiar a l’escola concertada Abad Oliba i després va cursar Periodisme a la Universitat Ramon Llull i Ciències Polítiques i de l’Administració a la Universitat de Barcelona (UB).

Publicitat

Va fer de tertulià de diferents mitjans de comunicació defensant un discurs contra el procés fins que va fer el salt a la política. A les eleccions del 2017 va ser escollit diputat de Cs al Parlament, quan el partit liberal va ser el més votat amb Inés Arrimadas al capdavant. I s’ha mantingut com a diputat de Cs, els últims anys fent de portaveu, fins al 8 de juny d’aquest any quan renuncia al càrrec després dels mals resultats del partit a les eleccions municipals del 28-M. Martín Blanco qüestiona la viabilitat de la formació que ara lidera Carlos Carrizosa i, pocs dies més tard, es fa públic el seu fitxatge com a cap de llista del PP per Barcelona a les eleccions generals del 23-J.

Et pot interessar  L’exdiputat del PP menorquí Juan Carlos Grau, condemnat per distribuir pornografia infantil

Té un cotxe de la marca Wolkswagen Touran però assegura que habitualment es mou en transport públic.

Si no fos polític li hagués agradat ser futbolista. Va ser del Barça fins als 12 anys, els seus pares ho eren. Després va ser molt poc temps de l’Espanyol i des de llavors ja ha estat seguidor del Reial Madrid. Al marge d’exercir de polític ha fet feines de periodista. Va ser estudiant en pràctiques a ABC, La Vanguardia i El País. I també ha col·laborat amb la revista de l’escola de negocis IESE.

Preguntat sobre amb quin candidat d’un altre partit se sent més proper i aniria a fer una cervesa, tria el cap de llista del PDeCAT-Espai CiU, Roger Montañola.

Llegir, fer esport i el cinema són les seves principals aficions. Parla català, castellà i anglès. I la biografia de Isaiah Berlin escrita per Michael Ignatieff és l’últim llibre que s’ha llegit. Berlin va ser un politòleg, filòsof i historiador, i és considerat com un dels principals pensadors lliberals del segle XX.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut