Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Mutua Universal podria rebre una sanció de 91.000 euros per no complir en matèria d’igualtat

|

- Publicitat -

La Inspecció de Treball de Catalunya (ITC) ha proposat sancionar a la Mutua Universal amb 91.000 euros per tres infraccions en matèria d’igualtat, la més greu de totes elles per discriminació salarial de les seves empleades. A través de les actuacions de comprovació realitzades durant el passat mes d’abril també s’ha constatat que l’organització tampoc té un pla d’igualtat entre homes i dones, obligatori per a totes les empreses des d’aquest dilluns. Així mateix, l’administració acusa Mutua Universal d’aplicar diferències retributives entre homes i dones que, tot i estar en llocs de treball d’igual valor, perceben sous amb diferències que arriben al 77,8% en el cas de les empleades de perfil “tècnic”.

“Perceben retribucions diferents que responen, fonamentalment, al caràcter discrecional de la majoria de complements salarials abonats, sense que existeixi una justificació raonable i objectiva”, ha ressaltat la ITC en un comunicat difós coincidint amb la jornada reivindicativa del 8-M.

Publicitat

La proposta de sanció afegeix que a la Mutua Universal hi ha un decalatge salarial en complements del 27,6% entre les persones que ocupen places de direcció segons el seu gènere. Així, les dones estarien cobrant 39.976 euros i els seus companys 55.187.

En el moment de la inspecció, la Mutua tampoc tenia un registre de retribucions ni un pla específic d’igualtat, obligatori per a totes les empreses de més de 50 treballadors. Aquests plans han de ser validats davant l’autoritat laboral.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut