Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

[Vídeo] Graupera resumeix en 5 minuts la seva estratègia per assolir la independència

Jordi Graupera, candidat de Barcelona és Capital a les eleccions municipals de la ciutat comtal, va respondre dissabte passat les preguntes que els internautes li havien fet a través de […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 05/03/2019
Jordi Graupera, en una imatge d'arxiu

Jordi Graupera, candidat de Barcelona és Capital a les eleccions municipals de la ciutat comtal, va respondre dissabte passat les preguntes que els internautes li havien fet a través de les xarxes.

Una de les preguntes que li van fer era sobre quin camí creia que s’havia de fer per assolir la República. El vídeo, de poc més de 6 minuts, Graupera fa un repàs als errors que ha patit el catalanisme i com l’independentisme només té una sola via: la unilateralitat.

Segons el filòsof, el catalanisme sempre ha viscut condicionat perquè al final de tota lluita hi ha hagut “un espanyol que amenaça de la violència”. Prossegueix que els catalans independentistes tenien una carta que era “la sublevació” i que aquesta era la gran por de l’Estat. Graupera considera que després de l’1-O Catalunya va perdre aquesta carta perquè ara l’Estat sap que “no estem disposats desobeir a través de la resistència pacífica”.

Graupera creu, doncs, que només la unilateralitat ens portarà a llibertat que i la gent ha d’estar disposada a resistir pacíficament “l’entrada dels tancs per la Diagonal” perquè opina que Espanya no podrà disparar en ple segle XXI i dins de la Unió Europea. Un cop demostrada aquesta força és quan es negociarà el repartiment de passius i actius amb l’Estat de manera bilateral.

A més, considera que la base no s’ha d’eixamplar intentant convèncer l’esquerra espanyola i que justament això ens “afebleix com a poble”.