Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

VIDEO | Collboni perpetua els estereotips més rancis i s’adreça en castellà a alumnes catalans durant un acte institucional

L'alcalde de la capital de Catalunya discrimina lingüísticament estudiants d'instituts perifèrics basant-se en prejudicis i estereotips

|

- Publicitat -

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, és conegut pels múltiples menyspreus que ha fet envers la llengua catalana, llengua que acostuma a invisibilitzar. Però no només la invisibilitza: també acaba creient-se els falsos arguments que la població estrangera no parla català, només castellà, i d’aquesta barreja en surt la vergonyosa imatge que l’alcalde barceloní va donar el passat dimarts durant un acte de reconeixement a joves d’instituts perifèrics i en situacions de vulnerabilitat, en el qual va adreçar-se als joves únicament en castellà, malgrat que ells sí que parlaven català.

El passat dimarts va celebrar-se la graduació de la tercera promoció de joves Prometeus, un grup de quinze joves que han completat els estudis universitaris gràcies a un acompanyament personalitzat que, precisament, busca que els estudiants d’instituts públics dels barris amb un índex d’universitaris inferior a la mitjana de la ciutat puguin cursar estudis superiors, independentment dels condicionants econòmics i socials.

Publicitat

Els i les estudiants van recollir els seus diplomes a l’acte del Consell de Cent, i una de les joves promeses va fer un discurs íntegrament en català en el qual demanava acabar amb la segregació escolar, per així defensar els drets dels nens i nenes dels barris perifèrics, però també un futur més just i més equitatiu.

El que no esperaven és que el primer que seguiria els estereotips i cauria, precisament, en la segregació seria el mateix alcalde de la ciutat. Després del discurs de l’alumna, Collboni també va voler dir la seva, però va fer-ho només en castellà, malgrat que anteriorment els estudiants havien demostrat que entenen i parlen el català.

Et pot interessar  Gràcies a Colau: L’alcalde Collboni confraternitza amb l’exèrcit espanyol
Publicitat

Opinió

Minut a Minut