Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

VÍDEO | Ada Colau i les “fórmules imaginatives” per desbancar Trias: compartir l’alcaldia amb Maragall i Collboni

Defensa que seria una "forma pragmàtica, realista i viable" per evitar que governin les polítiques "neoliberals" de Xavier Trias

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de Barcelona en funcions, Ada Colau, continua insistint que calen “fórmules imaginatives” que parteixin de la “corresponsabilitat” per fer possible un govern “estable, fort i progressista” per a la capital catalana. Aquest dimarts, 13 de maig, Colau ha revelat quines són aquestes “fórmules imaginatives” (que tant reclamava en un vídeo publicat pels comuns) per tal de no investir Xavier Trias com a alcalde de la ciutat: proposa una alcaldia compartida a tres bandes, entre ella mateixa, Ernest Maragall i Jaume Collboni, ja que això crearia un “govern fort” que promouria “polítiques progressistes” a la ciutat.

“Proposem compartir l’alcaldia amb PSC i ERC, per corresponsabilitzar-nos que BCN tingui un govern estable, fort i que prioritzi les persones. Els votants d’esquerres no entendrien que no féssim el màxim esforç per posar-nos d’acord”. Així s’ha expressat durant una entrevista a RTVE, en la qual també ha afirmat que ja ha plantejat la possibilitat als dos partits, després de constatar que és “impossible” que Xavier Trias pugui governar “en solitari” només amb els 11 regidors que va obtenir en les eleccions del 28 de maig.

Publicitat

Amb tot, Colau aposta per buscar pactes i arribar a acords, tot insistint que la proposta “més amplia i sòlida” és la que resulta de la suma dels comuns, ERC i el PSC, perquè en total “sumem 24 regidors”, tal com ha recordat l’alcaldessa. Defensa que aquesta seria una “forma pragmàtica, realista i viable” per evitar que governin les polítiques “neoliberals” de Xavier Trias.

L’alcaldessa en funcions ha explicat que ja ha parlat amb Maragall i Collboni, els quals si bé han expressat “recances i desconfiances mútues”, també s’han mostrat “disposats a parlar-ne”. Colau ha recordat que els tres partits tenen molts punts en comú en els seus programes i que en els darrers quatre anys s’han entès en moltes ocasions. Ficant més llenya al foc, ha opinat que un govern de Trias i Maragall tampoc seria adient per a Barcelona, ja que només disposaria de 16 regidors “que anirien amb la llengua fora perquè no arribarien a tot i no tindrien la majoria per aprovar els projectes de ciutat o fins hi tot el pressupost”. També ha dit que un pacte entre Junts i el PSC seria un fet “inaudit” i ha recordat que Barcelona “és una ciutat d’esquerres”.

Et pot interessar  Barcelona es prepara per acollir durant una setmana el debat mundial sobre el futur i la preservació dels oceans
Publicitat

Opinió

Minut a Minut