Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Valls embogeix contra els seus compatriotes pel manifest a favor de Catalunya de 41 senadors francesos

Ràbia i frustració de l'exprimer ministre gal: "És un escàndol polític!"

|

- Publicitat -

El republicà francès però monàrquic espanyol, Manuel Valls, ha embogit, literalment, quan ha sabut que 41 senadors francesos han demanat la intervenció de la UE contra la “repressió” a Catalunya i que, en un manifest, volen que “els països de la Unió Europea intervinguin per restablir les condicions del diàleg i trobar solucions polítiques a un problema polític”.

La reacció airejada i bílica de Valls és un senyal inequívoc de la importància i transcendència que té aquest fet. Pel polític conservador, “els senadors francesos signants del manifest mostren un desconeixement majúscul sobre el que passa a Catalunya”. A més, creu que “és lamentable que hagin caigut en la intoxicació que el separatisme porta treballant des de fa anys”.

Publicitat

La frustració porta a Valls a considerar que “el manifest dels senadors un escàndol polític, que no s’ajusta a la realitat” i ha anunciat un seguit de queixes a institucions i figures polítiques franceses, fent així encara més gran l’efecte que pretén minvar: “així li ho he fet saber al president de la República (francesa) Emmanuel Macron i al ministre per Europa i Afers Exteriors Jean-Yves Le Drian”. Però també s’ha queixat al Primer Ministre francès Edouart Philippe i ha demanat exlicacions a Stanislas Guerini, delegat general, delegat general de LREM, i a Patrick Kanner, exministre i president del grup socialista al Senat francès.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut