Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Trias insisteix en la necessitat de tancar un acord de govern amb el PSC

Lamenta que s’estigui "perdent el temps" i insisteix en tancar un pacte de govern amb el PSC

|

- Publicitat -

El cap de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha descartat repartir-se l’alcaldia amb Jaume Collboni i ha admès que “no hi ha moció de censura possible”. “Quan un senyor s’asseu a una butaca, o tens la suma per fer-lo fora o no el fas fora”. Ho ha dit en una entrevista a ‘El Periòdico’, en què ha insistit en la necessitat de tancar un acord amb els socialistes. Tot i que ha afirmat que s’han reprès les converses després de les vacances de Nadal, ha lamentat que s’estigui “perdent el temps”. Ha indicat que “l’alcalde no té presa però Barcelona sí” i ha demanat a Collboni que decideixi amb qui vol governar. Ha negat que s’estiguin negociant carteres i ha remarcat que la prioritat és definir el model de ciutat.

Trias ha revelat que Collboni li ha traslladat que té un “problema” perquè “és alcalde perquè Colau la va votar”. En aquest sentit ha avisat que el socialista també té un deure amb el PP, tot i que remarca que aquest detall “se’l salta”. “El PP li va dir que li donava suport però no podia pactar amb Colau i ell parla amb la gent de Colau”, ha indicat.

Publicitat

També s’ha referit a d’altres aspectes com l’ampliació del tramvia. “Arribarà a Verdaguer i d’aquí no passarà si jo intervinc en alguna cosa en el govern de la ciutat”, ha assegurat. Ha dit que ampliar-lo és llençar els diners i ha enumerat d’altres avenços alternatius com els busos sense conductor. Respecte la possibilitat que Collboni sí vulgui tirar endavant aquest projecte, ha considerat que pel socialista “no és una prioritat”.

Et pot interessar  Junts reuneix més de 10.000 inscrits als autocars que s'habilitaran per seguir els actes de Puigdemont a Argelers

Ha aprofitat per carregar contra els eixos verds impulsats a Barcelona en els darrers anys i ha lamentat que l’actual batlle hagi modificat el seu posicionament sobre la reforma de Sant Antoni durant la campanya. “Va dir que no faria el mateix que Colau, però després és alcalde i sí ho fa”, ha criticat. Així mateix ha considerat que el cas de Via Augusta també és un “desastre” i està “mal dissenyat”.

Per últim, ha parlat de la reserva del 30% de les grans rehabilitzacions d’edificis a habitatges protegits. Ha dit que ell és partidari d’eliminar aquesta mesura i ha apostat per analitzar com flexibilitzar-la en el cas de les promocions de nova construcció. “La idea no és equivocada però no funciona”, ha manifestat Trias. Ha apostat per arribar a acords amb promotors i constructors i ha opinat que és un “disbarat” no voler-hi negociar.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut