Dijous, 21 de gener de 2021 - Edició 910
La República

Sàmper defensa que una llei integral de policia augmentaria un 30% l’eficàcia dels cossos de seguretat

En una visita a Vic, el conseller destaca la coordinació “modèlica” entre els Mossos i la Policia Local de la capital d’Osona

Avatar
Agències 27/11/2020
El conseller d'interior, Miquel Sàmper, a la comisaria de Vic

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha defensat aquest divendres que una llei integral de policia, amb tots els cossos de seguretat des d’una única coordinació, n’augmentaria l’eficàcia entre un 25 i un 30%. Ho ha dit a la Junta Local de Seguretat de Vic (Barcelona), que presideix l’alcaldessa de la ciutat, Anna Erra, i ha felicitat tot el dispositiu de seguretat de la ciutat i l’alcaldessa, destacant que la coordinació que hi ha a Vic entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Local juntament amb els Bombers és “modèlica”.

Sàmper ha afegit que l’exemple de Vic és molt important perquè és la pauta d’on es pot partir per fer un sistema de seguretat global i integral de Catalunya, i ha ressaltat la feina de la Policia Local amb la gestió de la pandèmia.

MENYS DELINQÜÈNCIA
El conseller d’Interior ha destacat la disminució dels índexs delinqüencials a tot Catalunya pels efectes de la covid-19 però ha ressaltat que “a Vic han baixat de manera especial justament per la coordinació entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra”.

De la seva banda, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha valorat positivament la Junta de Seguretat i ha remarcat “la bona feina de coordinació de tots els cossos de seguretat que actuen a la ciutat”. També hi han assistit la delegada territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps; el director general dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, i el director general d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí, entre d’altres.

Durant la visita a Vic, el conseller d’Interior també ha visitat la seu de l’Ajuntament –on ha signat el llibre d’honor de la ciutat– i les instal·lacions de la comissaria dels Mossos d’Esquadra.

Relacionats