Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

[Primícia] Les primàries a Barcelona agafen embranzida amb un candidat disposat a disputar el primer lloc a Graupera

Jordi Graupera va proposat que l’independensime competeixi en unes primàries per a bsucar un candidat que l’unifiqui de cara a les eleccions municipals de Barcelona. Aquest procés, anomenat Primàries Barcelona, […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 21/09/2018
Adrià Alsina, candidat a les Primàries de Barcelona

Jordi Graupera va proposat que l’independensime competeixi en unes primàries per a bsucar un candidat que l’unifiqui de cara a les eleccions municipals de Barcelona. Aquest procés, anomenat Primàries Barcelona, ha tingut també efectes a tot el Principat.

A la ciutat comtal, però, és especialment important degut a la fragmentació del consistori i les possibilitats reals i clares que té l’independentisme de fer-se amb la capital del país si es presenta unit i amb la força d’un candidat que hagi aconseguit seduir els republicans.

Tot i que ja hi ha diversos inscrits, Jordi Graupera partia com un dels favoris. Ara, però, li ha sortit un competidor que farà interessant i trepidant aquesta cursa. Ell és Adrià Alsina, ara mateix membre del Secretariat Nacional de l’ANC.

Alsina, que últimament és l’home de l’ANC que es passeja pels platós de mitja espanya per a defensar el punt de vista republicà, ha anunciat avui amb una carta que es presenta a les Primàries de Barcelona i que, en conseqüència, dimiteix del Secretariat: “Si bé els nostres estatuts no preveuen literalment què s’ha de fer en cas que un secretari nacional
es presenti a unes primàries no partidistes, crec que cal ser estrictes amb l’esperit de l’ANC. Per això, dimiteixo del meu càrrec de secretari nacional amb efectes immediats per dedicar-me a preparar la meva candidatura”.

Els motius d’Alsina

El nou candidat, explica a la missiva que “anar a les eleccions municipals dividits i enfrontats és garantia de fracàs” i per això creu que les primàries són la millor opció: “són l’opció guanyadora: la unitat des de baix, on tothom hi és benvingut, vingui d’on vingui”.

A més, Alsina considera que “el sistema necessita una sacsejada” i que cal “sense complexos” sumar les grans ciutats del país a l’independentisme.