Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Marín eludeix responsabilitats i passa al jutge l’informe de corrupció de regidors del PSC

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, s’ha expulsat responsabilitats sobre el cas de corrupció que esquitxa de ple el PSC a l’Hospitalet de Llobregat.

El regidor que va destapar el cas, Jaume Graells, va renunciar a la tinença d’alcaldia fins que l’alcaldessa Marín no depurés responsabilitats.

Publicitat

L’alcaldessa socialista s’ha expulsat les puces de sobre i tan sols ha reenviat aquest dimecres al jutge del cas del Consell Esportiu de la ciutat la documentació que dimarts li va enviar Graells. El regidor va denunciar suposats desviaments de fons en aquesta entitat controlada per ni més ni menys que el segon tinent d’alcaldia socialista de l’Hospitalet, Cristian Alcázar, i el regidor d’Esports, Cristóbal Plaza, també del PSC.

Marín diu que no pot investigar i culpa al regidor que destapa el cas

En el correu electrònic, recollit per Europa Press, Marín també diu a Graells que no pot fer-se la investigació municipal que ell demana: “És impossible de dur a terme, ja que amb la teva denúncia s’ha judicialitzat el tema provocant la prejudicialitat penal”.

Per això mateix, Marín deixa clar que aquesta documentació que ha rebut d’ell amb informació econòmica del Consell Esportiu “ha estat enviada immediatament” al Jutjat 2 de l’Hospitalet, que és qui porta la investigació, i li adjunta còpia del registre de lliurament al Jutjat.

Marín recalca que envia aquesta informació al jutge perquè “és on ha d’estar aquesta documentació i no circulant per correus electrònics”.

La justícia aclarirà els dubtes

“Ara només ens cal a tots confiar en la justícia i que la investigació aclareixi tots els dubtes”, conclou l’alcaldessa. L’Ajuntament també ha informat que Graells ha formalitzat aquest dimecres la dimissió que ell va anunciar dimarts.

Et pot interessar  Illa qualifica de "coseta electoral" la proposta d'Aragonès d'una conselleria específica per al català

El fins ara tinent d’alcalde va prendre aquesta decisió després de “rebre amb perplexitat la decisió de la direcció del PSC de no prendre cap decisió sobre la depuració de responsabilitats” fins que se celebri el judici oral.

El director de Consell Esportiu, Eduard Galí; el regidor socialista d’Esports, Cristóbal Plaza, i el segon tinent d’alcalde, el també socialista Cristian Alcázar, van ser detinguts la setmana passada i posats en llibertat provisional pels presumptes desviaments.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut