Dijous, 28 de gener de 2021 - Edició 917
La República

Maragall vol fer “impossible” un acord Sánchez-Rivera que desitja “el poder econòmic espanyol”

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, vol fer “impossible l’aliança” entre el candidat socialista, Pedro Sánchez, i el de Ciutadans, Albert Rivera. que, segons ell, és l’acord […]

Avatar
Agències 07/04/2019
L'alcaldable a la ciutat de Barcelona, Ernest Maragall, la consellera de Justícia, Ester Capella, i el diputat al Parlament i candidat a les eleccions espanyoles, Gerard Gómez del Moral. Pla conjunt del 7 d'abril del 2019. (Horitzontal)

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, vol fer “impossible l’aliança” entre el candidat socialista, Pedro Sánchez, i el de Ciutadans, Albert Rivera. que, segons ell, és l’acord que desitja “el poder econòmic espanyol”. En un acte preelectoral a les Corts de Barcelona aquest diumenge al migdia, ha afirmat que Sánchez i Rivera també serien “la pitjor alternativa per Catalunya” tot i que ha reconegut que encara “són pitjors els trigèmins d’Aznar”. Segons el candidat republicà, l’única manera d’aturar “aquesta opció que només anuncia nous 155, noves agressions als nostres drets i nova violència institucional de l’Estat” és votant ERC per “condicionar la política espanyola des de Catalunya”.

Maragall ha afirmat que el 28 d’abril hi ha dues opcions “PSOE-Cs o ERC i Catalunya”. Segons ell, “l’única manera” d’aturar l’acord entre Rivera i Sánchez “és que ERC tingui a Madrid la capacitat, el vot, la confiança i el suport del país” per fer “impossible aquesta aliança i per condicionar tota la política des de Catalunya”.

D’altra banda, el candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona ha considerat que el 26 de maig, a les eleccions municipals, les dues opcions seran “Colau o Maragall”. El republicà ha criticat el debat que tindran aquest diumenge a la nit els també candidats a l’alcaldia Ada Colau i Manuel Valls al programa ‘Salvados’, a la Sexta. Un cara a cara que ha titllat de ser “un artifici, una imposició, una alteració democràtica per fer veure que el debat real” és entre ells dos. “Aquest és el debat que els interessa als espanyols, en tot cas”, ha reflexionat en veu alta. “El senyor Valls és un perdedor, ja ha perdut, no té cap possibilitat de ser alcalde”, ha afegit.

Maragall promet obrir biblioteques a les nits i els caps de setmana

Ernest Maragall s’ha compromès a obrir “un nombre suficient de biblioteques” de Barcelona a les nits i els caps de setmana si arriba a l’alcaldia. “Nosaltres creiem que fa falta que aquest servei públic estigui present a la ciutat contínuament”, ha explicat tot afirmat que “les biblioteques seran la respiració viva de la ciutat contínuament”.

El candidat republicà s’ha mostrat preocupat per la situació de l’habitatge a Barcelona. Davant d’això ha afirmat que “el gran fracàs de la senyora Colau, que ha estat l’habitatge, serà” el seu “gran èxit”.

A l’acte també hi ha assistit la consellera de Justícia, Ester Capella, que també s’ha mostrat preocupada pel dret a l’habitatge a Catalunya, per aquesta raó ha explicat que estan treballant per reformar el codi civil català per tal que “l’especulació quedi fora del mercat immobiliari”.
Text

Relacionats