Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Lluc Salellas, nou alcalde de Girona: “Hi haurà qui voldrà vendre que és un govern de part, però serà fort i de canvi”

Salellas ha defensat durant el ple d'investidura que l'acord és legítim i que tindrà com a principal objectiu "millorar les condicions de tots els gironins i gironines"

|

- Publicitat -

El ple de l’Ajuntament de Girona ha investit el cap de llista i candidat de Guanyem Girona, Lluc Salellas, nou alcalde de la ciutat. Després que el passat divendres, 16 de juny, es confirmés la formació d’un tripartit independentista entre Guanyem Girona, Junts i ERC, Salellas ha estat investit amb 17 els 27 regidors del consistori, deixant la llista més votada, la del PSC, a l’oposició.

Salellas, que ha jurat el càrrec amb la fórmula de l’AMI, ha subratllat que el govern és “legítim”, i que tindrà com a principal objectiu “millorar les condicions de tots els gironins i gironines, i contribuir a fer una ciutat i un país millor”. “Hi haurà qui voldrà vendre la imatge que és de part; però serà ampli, fort, de canvi i transformació”, ha afirmat Salellas. Entre les primeres mesures ja anunciades del tripartit, hi ha la creació d’una nova regidoria de Llengua Catalana per fomentar l’idioma entre els gironins i les gironines.

Publicitat

El tripartit s’ha estrenat amb els retrets de la socialista Sílvia Paneque, que es queda a l’oposició. Paneque ha carregat contra l’acord assegurant que és el “més difícil d’explicar de la història” i que l’alcaldia “té un preu alt”.

Et pot interessar  ERC critica "l'informe fake" del PP al Senat contra l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut