Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Les comarques de l’Ebre s’organitzen per recuperar el Delta

Consulta aquí el calendari de trobades perquè tothom qui ho vulgui pugui participar en les tasques de neteja i regeneració del territori

Gerard Sesé
Gerard Sesé 28/01/2020
Pla general dels voluntaris que han participat en la jornada de neteja d'una de les platges del Parc Natural de Delta de l'Ebre, en el marc de la campanya 'Per un Delta Net'. Imatge del 10 de març del 2019 (Horitzontal).

Fa molts anys que molta gent es mobilitza i lluita per protegir i tenir cura del Delta de l’Ebre i el seu entorn natural. Una tasca incansable feta pels mateixos ciutadans, les institucions i les entitats.

Un exemple el tenim en les mobilitzacions que s’estan preparant des del territori i que conviden a la resta de ciutadans d’arreu del país a col·laborar-hi. De fet, s’han planificat diferents trobades per a fer tasques de neteja i s’han anunciat a través de diferents canals.

Des de la República us fem una enumeració del calendari establert per tots aquells ciutadans dels Països Catalans que hi vulguin participar.

Dissabte 1 de febrer:
– Neteja a la platja Eucaliptus. Amposta. Trobada a les 9.30h. a l’Oficina d’Informació Turística o a les 10h. a la Platja Eucaliptus
– Neteja al camí de la platja del Molinet. Trobada a les 10h. en aquest punt. Badia dels Alfacs. Sant Carles de la Ràpita.
– Neteja a la platja de la Marquesa. Trobada a les 10h. als Vascos.

Diumenge 2 de febrer
Dia Mundial de les Zones Humides.
– La Plataforma en Defensa de l’Ebre Riet Vell Reserva de SEO/BirdLife i Institut de Recerca i Tecnologies Agrolimentàries – IRTA organitzen un acte sobre les Nàiades al Trabucador i després hi haurà una neteja a la zona. Trobada a les 10.30h. al Trabucador

Dissabte 8 de febrer
– Neteja a la platja de Migjorn. Trobada a les 10h. a la platja. Sant Jaume d’Enveja

Diumenge 9 de febrer
– Neteja al Garxal-Riumar.Trobada a les 10h. al passeig de Riumar. Deltebre. A les 12 h. Visita guiada al Garxal-riu Ebre.

Dissabte 15 febrer
Pendent

Diumenge 16 de febrer
– Neteja al Trabucador. Si és viable, possible acció a la Punta de la Banya (sector badia). Trobada a les 10h. al Trabucador

Els que hi vulguin participar és molt recomanable que s’inscriguin aquí.