Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

La Fundación Francisco Franco obre una seu a Barcelona

Ada Colau havia assegurat que faria “tot el que estigués al seu abast” per evitar-ho sense èxit

Redacció 13/01/2020
Juan Carlos I amb Francisco Franco, en una imatge d'arxiu

Espanya tolera el franquisme, una anomalia a Europa. Això genera notícies com la que ara us expliquem: la Fundación Nacional Francisco Franco (FNFF) ha obert la seva primera seu a Barcelona i ja té presència a les 4 capitals de província catalanes.

L’acte va tenir lloc divendres passat en un conegut restaurant de passeig de Gràcia a la Ciutat Comtal segons explica el diari ultranacionalista espanyol La Razón.

El president de la FNFF, el general Juan Chicharro, va ser el mestre de cerimònies i hi van assistir representants dels Sometents, Associació Empel, Timbrales del Bruch, Legión Urbana i veterans de les Fuerzas Armadas, que van ressaltar “el compromís de l’espanyolitat permanent de Catalunya” i l’esdeveniment es va tancar precisament sota el lema “Catalunya és Espanya”.

Les paraules d’Ada Colau se les endú el vent

Quan l’ajuntament de Barcelona va saber que la FNFF obriria una seu a Barcelona, l’alcaldessa Ada Colau va assegurar que faria “tot el que estigués al seu abast” per evitar la presència de la Fundació a la capital catalana fet que, com ha quedat demostrat, no ha aconseguit i tampoc ha transcendit què ha fet per intentar impedir-ho.