Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

La corrupció colpeja de ple el PSC a l’Hospitalet amb 2 regidors detinguts

La policia espanyola els deixa en llibertat provisional amb càrrecs per una causa oberta per delictes de malversació i falsedat documental que es troba sota secret de sumari

Redacció
Redacció 12/06/2020
Cristóbal Plaza i Cristian Alcázar, regidors del PSC detinguts

El jutjat d’instrucció 2 de l’Hospitalet de Llobregat ha deixat en llibertat provisional i amb càrrecs a 2 regidors de l’Hospitalet, la segona ciutat més gran de Catalunya després de Barcelona. Ells són ni més ni menys de que el segon tinent d’alcaldia de l’Hospitalet, Cristian Alcázar, i el regidor d’Esports, Cristóbal Plaza, tots dos socialistes, i que ahir van ser detinguts després del registre de les oficines del Consell Esportiu de l’Hospitalet.

Ara, els dos regidors passaran a disposició del jutjat sempre que sigui requerit, i segueix la investigació sota secret de sumar per una presumpta desviació de subvencions públiques. La causa està oberta per delictes de malversació, apropiació indeguda, administració deslleial i falsedat documental. Agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica (UDEF) de la Policia Nacional van escorcollar la seu de l’entitat durant diverses hores aquest dimecres.

Ajudes públiques a la butxaca

El jutge investiga si el Consell Esportiu, l’entitat privada dedicada a la promoció de l’esport escolar que presideix Plaza i que anteriorment va presidir Alcázar, va destinar a finalitats particulars alguns dels ajuts públics que gestiona, i va justificar les subvencions concedides mitjançant documentació falsa.

Silenci de la caverna mediàtica

Aquest nou escàndol de corrupció que empastifa el PSC de l’àreametropolitana, i ja van sumant-se casos com Inipro, Mercuri, Innova, Pretoria, entre d’altres, ha gaudit d’un silenci mediàtic de la caverna. Algú s’imagina què hauria passat si fossin dos regidors independentistes? Les càmeres haurien estat esperant a la policia per tenir les millors imatges.