Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

Estirada d’orelles de la Sindicatura de Comptes al govern Colau per irregularitats en els sous d’alts càrrecs

Un informe diu que s'ha de regular la figura dels gerents i canviar la del Síndic de Greuges municipal

|

- Publicitat -

La Sindicatura de Comptes ha detectat diverses irregularitats en les retribucions de diversos alts càrrecs de l’Ajuntament de Barcelona l’any 2020, durant el govern d’Ada Colau.

En un informe destaca que en les retribucions d’algunes persones s’hi van incloure conceptes que no havien estat acordats legalment, com un premi d’antiguitat i el pagament de les prestacions obligatòries a càrrec de la Seguretat Social fins a arribar al 100% de les retribucions fixes i periòdiques de vuit persones de baixa temporal per incapacitat. També es van calcular els triennis dels funcionaris propis de manera indeguda. La Sindicatura també assegura que la determinació dels imports del complement personal transitori inclòs en la retribució de cinc gerents “no es va ajustar a dret”.

Publicitat

En total, s’han fiscalitzat 43 regidors del Consell Municipal, 40 dels 199 consellers de districte que va tenir l’Ajuntament durant el 2020, 7 comissionats, 27 gerents, i la síndica de greuges.

Les retribucions i dietes per l’assistència a reunions, consells o comissions de les persones fiscalitzades van arribar als 7,32 milions d’euros, i les corresponents a les cotitzacions obligatòries al règim de la Seguretat Social de les persones a les quals era d’aplicació, d’1,44 milions d’euros.

L’informe critica que el 2020 no es disposava d’una Relació de llocs de treball definitiva. Tampoc s’ha regulat al Reglament Orgànic Municipal (ROM), els llocs de treball que han d’ocupar els gerents, com obliga la Carta Municipal. A més, l’instrument d’ordenació d’aquests llocs no està diferenciat del de la relació de llocs de treball.

El document també és crític amb la figura del Síndic de Greuges municipal, que no està inclòs al Codi ètic i de conducta de l’Ajuntament i que està regulat com a personal eventual, cosa que la Sindicatura no veu correcte. Tampoc no es va publicar la retribució percebuda per la síndica.

Et pot interessar  Gràcies a Colau: L’alcalde Collboni confraternitza amb l’exèrcit espanyol

Cinc recomanacions

Per últim, pel que fa a les obligacions de publicitat activa la presentació de les declaracions d’activitat i de béns amb motiu de la presa de possessió dels càrrecs es va incomplir o es va incomplir de forma inadequada en alguns casos.

Finalment, en l’informe es formulen cinc recomanacions a l’Ajuntament, la primera de les quals posa de manifest la necessitat inexcusable i prioritària de reglamentar el nombre, la denominació, les funcions i el règim dels llocs de treball ocupats pels gerents, i també l’instrument d’ordenació corresponent.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut