Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Entitats recullen signatures per convertir la comissaria de Via Laietana en un centre de memòria

Els impulsors han anunciat una mobilització el 19 de novembre davant de la prefectura

|

- Publicitat -

Entitats memorialistes han fet una passa més per aconseguir convertir la comissaria de Policia Nacional de Via Laietana en un centre de memòria. En el marc de la campanya Via Laietana 43, han impulsat una recollida de signatures en línia per continuar pressionant les institucions de l’Estat. Així mateix, han anunciat una mobilització diumenge 19 de novembre davant de la prefectura.

“L’entrada en vigor fa un any de la Llei de Memòria Democràtica era una oportunitat per facilitar el traspàs i la transformació de la comissaria de Via Laietana, una oportunitat que no s’ha volgut aprofitar”, han assegurat els impulsors, entre els quals hi ha organitzacions com Òmnium Cultural, Irídia, l’Associació Catalana de Persones Ex Preses Polítiques del Franquisme o Amical de Mauthausen i altres camps.

Publicitat

Ara, davant la imminent investidura del president espanyol, les entitats demanen que el canvi es faci realitat durant la legislatura que s’iniciarà. “Només cal la voluntat política i els acords necessaris per fer-ho possible”, insisteixen els impulsors de la campanya Via Laietana 43, que fa més de dues dècades que reclamen que la resignificació de l’edifici.

A la mobilització prevista pel diumenge 19 de novembre a les 12 h hi participaran persones que han patit tortures a Via Laietana 43 i hi haurà actuacions musicals d’artistes com Adala, Jordi Montañez, Sílvia Comes i Quico Pi de la Serra.

Et pot interessar  Policies espanyolistes protesten a la Comissaria de Via Laietana contra la intenció de designar-la “lloc de memòria”
Publicitat

Opinió

Minut a Minut