Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Els PGE congelen la inversió a el transport públic de l’àrea de Barcelona

|

- Publicitat -

El projecte dels Pressupostos Generals de l’Estat espanyol (PGE) pel 2021 ha congelat la inversió a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona, que no varia respecte a la dotació de l’últim pressupost aprovat el 2018, quan es va fixar en 109 milions d’ euros.

Així ho han anunciat aquest dimecres en roda de premsa el tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; el regidor de Presidència i Pressupostos, Jordi Martí; i la cap de departament d’anàlisi de l’Oficina Muncipal de Dades, Dolors Cotrina, en la qual han presentat un informe que valora l’impacte de el projecte dels PGE a la ciutat.

Publicitat

“Són excel·lents”

Barcelona veu amb molts bons ulls el projecte aquests Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) tot i que també hi veu marge de millora. Així ho ha explicat aquest dimecres el regidor de Pressupostos, Jordi Martí, que ha qualificat els comptes en tramitació parlamentària d”excel·lents”. Martí ha subratllat positivament que els PGE milloren les finances municipals però també ha fet notar que no inclouen un fons extraordinari per a grans ciutats ni tampoc preveuen una aportació superior per a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). “És una part important que continuarem exigint”, ha assegurat. Segons el regidor, no hi ha els 400 milions d’euros que haurien de pal·liar la caiguda d’ingressos que ha patit l’ATM.

Et pot interessar  La Moncloa tanca la porta a la proposta de referèndum d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut