Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El tripijoc d’un regidor de Colau per esquivar el codi ètic i tenir el doble de sou

|

- Publicitat -

Joan Subirats, tinent d’alcalde dels comuns a Barcelona i responsable de Cultura, Educació i Ciència, ha esquivat el codi ètic de Barcelona en Comú que posa un topall de 2.291 euros mensuals de salari per aquest mandat als seus regidors.

El motiu pel qual podrà cobrar el doble és que ha renunciat al seu sou de l’Ajuntament i mantindrà el de catedràtic a la Universitat Autònoma de Barcelona, on mantindrà la seva plaça a temps complet i, per tant, cobrarà 4.200 euros mensuals nets.

Publicitat

Tal com explica TotBarcelona, Subirats es defensa al·ludint que ell “no costa ni un euro a l’ajuntament” però el seu sou segueix depenent d’una institució pública com ho és la UAB. A més, el tripijoc fa que Subirats hagi de dedicar-se a la docència quan el càrrec que ostenta a l’Ajuntament requereix dedicació a temps complet. De fet, el regidor d’ERC, Jordi Coronas, s’ha queixat públicament a les xarxes: “Un tinent d’alcalde s’hi hauria de dedicar al 100%”. En el mateix tuit afegeix: “Seria d’agrair un punt menys de retòrica ‘progressista’ i un xic més de compromís amb l’alta responsabilitat pública assumida”.

Barcelona en comú apuja un 40% el sou a Colau i un 27% als regidors

De fet, el codi ètic ha quedat anul·lat pel mateix partit. A l’inici de la legislatura, BeC va pujar un 40% a Colau i un 27% als regidors. Així, l’alcaldessa Ada Colau rebrà 900 euros més al mes, un augment del 40%; els regidors, 600 euros (27% més); i els comissionats, 300 (13%).

Et pot interessar  Barcelona es prepara pel Sant Jordi: enguany es recuperarà la totalitat de la Rambla amb un nou repartiment "mes esponjat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut