Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

El PP aprofita la mort de Caballé per espanyolitzar Barcelona

El líder del grup popular a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha proposat atorgar a títol pòstum la Medalla d’Or de la ciutat a la soprano Montserrat Caballé, que […]

Redacció 09/10/2018
Primer pla del president del grup municipal del PPC a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández / ACN

El líder del grup popular a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha proposat atorgar a títol pòstum la Medalla d’Or de la ciutat a la soprano Montserrat Caballé, que va morir aquest dissabte a la capital catalana als 85 anys.

La soprano, de fort sentiment espanyol i que cotitzava a Andorra, va rebre els últims adeus al Tanatori de les Corts en un funeral íntegrament celebrat en castellà.

“L’Ajuntament ha de reconèixer la figura de Caballé com a referent de la ciutat, de la música i de la cultura, com a barcelonina universal que ha projectat com ningú la millor Barcelona a tot el món”, ha apuntat Fernández Díaz, que ha reiterat la seva petició de dedicar-li un carrer. Al seu parer, resulta “inexplicable” que encara no tingui aquest reconeixement quan sí que va ser distingida amb la Medalla d’Or de la Generalitat el 1982.