Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Cs i Vox no frenen l’odi a l’independentisme ni per Sant Jordi: “És la veritable diada perquè no està contaminada pel nacionalisme”

L'extrema dreta també vol canviar la Diada de Catalunya: "L'11-S representa odi, divisió i confrontació"

|

- Publicitat -

No passa dia que l’espanyolisme no menyspreï l’independentisme i Sant Jordi no ha estat una excepció. El president de Cs, Carlos Carrizosa, ha opinat que Sant Jordi és la “veritable diada de Catalunya” perquè “no està contaminada pel nacionalisme de la meitat dels catalans” com la de l’Onze de setembre.

En una atenció als mitjans aquest diumenge al migdia des de la parada del seu partit a rambla de Catalunya, ha lloat que aquesta festa no és exclusiva i que és la de tots per molt que el Govern també la “intenti polititzar”. A més, ha assegurat que l’independentisme “vol canviar el tema del separatisme i el procés” per “collar encara més” amb el català. Davant d’això, el líder de Cs ha defensat que el que “hem de fer els catalans és conviure adequadament, com el dia de Sant Jordi, amb les dues llengües”.

Publicitat

Per la seva banda, la candidata de la formació taronja a l’alcaldia de Barcelona, Anna Grau, ha reivindicat que la defensa del bilingüisme serà pràcticament el “motor” de la seva candidatura.

Et pot interessar  PSC, Cs i Vox presenten peticions de reconsideració sobre el vot telemàtic de Lluís Puig però la Mesa les rebutja

Vox reclama canviar la data de la diada

El líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, també ha ficat cullerada i ha considerat que la diada de Sant Jordi és “la cara amable” que Catalunya hauria de mostrar “els 365 dies de l’any”. Davant de la paradeta del partit al centre de Barcelona i acompanyat d’altres dirigents i l’alcaldable del partit a la capital catalana, Garriga ha criticat els partits que aposten pel “multiculturalisme” i ha reivindicat “la unitat, la identitat i la tradició”.

A més, ha apostat per convertir Sant Jordi o el dia de la Verge de Montserrat en la Diada de Catalunya, en comptes de l’Onze de Setembre, perquè a parer dels ultradretans genera “odi, confrontació i divisió entre els espanyols”. “No representa la majoria de catalans i no ha de ser el dia per celebrar la regió”, ha dit, tot afegint que “són la bandera d’Aragonès i Illa”.

En aquest sentit, ha criticat els “projectes fallits del separatisme i el socialisme que promouen el multiculturalisme als barris” i ho ha confrontat als petits comerciants que “fan barri, fan pàtria i fan que per fi als carrers es respiri alegria, tradició i relació”. També ha criticat els “falsos projectes camuflats sota grans paraules, com el catalanisme constitucionalista que asseguren defensar alguns”, en referència a partits com el PP.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut