Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Collboni anuncia més presència policial i un enduriment de l’ordenança de civisme per “recuperar Ciutat Vella”

Diu que s'està ultimant un pla específic de seguretat per la zona per endreçar l'espai públic i garantir la convivència

|

- Publicitat -

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat que “recuperar Ciutat Vella” i “endreçar” aquesta zona de la ciutat és una de les principals prioritats del nou govern municipal. Ho ha dit en el marc d’una visita a la comissaria ubicada en aquest districte, on ha mantingut la primera trobada institucional amb l’intendent major del cos, Pedro Velázquez. Ha anunciat més presència policial al carrer, tant de Mossos com de Guàrdia Urbana, i una actuació més contundent “per fer complir les normes” i garantir la convivència. Així, s’ha comprés a revisar l’ordenança de civisme i incrementar el règim sancionador i ha dit que s’està enllestint un nou Pla específic de seguretat per aquest districte, que és “el cor que fa bategar Barcelona”.

Jaume Collboni ha aprofitat el seu primer contacte oficial amb la Guàrdia Urbana per traslladar a tots els seus membres el seu compromís amb el cos i anunciar que s’ha iniciat “una nova etapa”.

Publicitat

“Estaré al vostre costat perquè la ciutat necessita tenir confiança en els servidors públics que han de mantenir la seguretat als carrers”, ha apuntat el batlle que ha posat sobre la taula “l’endreça de la ciutat” com a eix prioritari per al nou executiu municipal.

En aquest sentit, ha dit que està “determinat” a “recuperar el cor de la ciutat, que és el districte primer, el de Ciutat Vella”. Ha assenyalat que amb aquest propòsit, el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, serà també el regidor de Ciutat Vella. Alhora, ha dit que els principals aspectes en què caldrà treballar és en garantir la convivència i la seguretat dels veïns i veïnes perquè puguin “viure tranquils”.

Per tot plegat, ha apuntat que s’està enllestint un nou Pla específic de seguretat per aquest districte. “La seguretat és un dret i un valor bàsic per la convivència, és essencial i és més que estadística. Sense ella no hi ha progrés, ni democràcia, ni igualtat”, ha sentenciat.

Et pot interessar  El CIS atorga la victòria del 12-M al PSC, amb Junts i ERC pràcticament empatats

Ha remarcat que “endreçar la ciutat vol dir fer complir les normes” i ha anunciat més presència policial uniformada als carrers de la ciutat per part dels Mossos – ha recordat que hi ha un compromís del Govern per destinar 600 nous agents a la capital catalana – , i també de la Guàrdia Urbana. A banda, ha explicat que es millorarà la coordinació entre municipis de l’àrea metropolitana i ha recordat que en els propers quatre anys també es posarà en marxa el nou Centre de Coordinació Operativa d’Emergències al Poble Sec.

Així mateix, ha apuntat que el govern revisarà l’ordenança del civisme i incrementarà el regim sancionador. “La lluita contra l’incivisme serà després de l’endreça un dels objectius del mandat”, ha comentat.

També ha enumerat altres preocupacions del nou executiu i a les quals caldrà donar resposta des del cos de la Guàrdia Urbana. Ha esmentat la lluita contra la violència masclista o les agressions LGTBIfòbiques i racistes que tenen lloc a la ciutat. En aquesta línia, ha criticat la “condescendència” d’alguns àmbits polítics i els discursos de l’odi. També ha dit que caldrà actuar i atendre l’emergència habitacional.

Més recursos per a la GUB

Collboni ha aprofitat l’ocasió per reconèixer la feina dels agents de la Guàrdia Urbana que són “la cara més visible de l’Ajuntament de Barcelona” i els que estan “a la primera línia per ajudar la gent”. Ha assegurat que el cos és un “element bàsic en el dia a dia dels barcelonins i barcelonines, sobretot per aquells que més necessiten dels serveis públics”.

Ha promès que garantirà “els millors recursos humans i tècnics” per la GUB, que en els darrers anys “ha crescut, s’ha feminitzat i s’ha fet més propera”. Ha indicat que el cos “ha de ser un reflex del que és la ciutat” i ha valorat que els seus professionals han de poder fer la seva feina en condicions de treball “dignes i a l’alçada”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut