Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023
Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023

Colau, acorralada per l’oposició per no retirar la polèmica llosa de la ronda de Sant Antoni

|

- Publicitat -

L’oposició en bloc ha carregat aquest divendres contra l’equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona per no retirar la llosa del mercat provisional de la ronda de Sant Antoni.

Publicitat

Els grups han criticat la “falta de voluntat” de l’equip de Colau, assegurant que fa molt de temps que els veïns de la zona pateixen situacions d’inseguretat i incivisme, fruit de “l’abandonament” al que ha estat sotmès el veïnat.

Durant 9 anys, la plataforma de formigó va sostenir les carpes provisionals del Mercat de Sant Antoni i, una vegada inaugurat, no es va retirar, convertint-se en un espai incívic i brut.

Les crítiques dels grups 

La proposició, presentada pel grup de Junts per Catalunya, instava el govern municipal a licitar i iniciar immediatament les obres de retirada de la llosa, així com fixar la seva reurbanització. També demanava posar en marxa un pla de xoc social per abordar les diferents problemàtiques que pateix el veïnat. De fet, ha estat el grup més crític amb l’equip de govern i ha afirmat que si comuns i socialistes han votat a favor de la retirada és per interès i perquè els veïns s’han constituït en plataforma, han sortit al carrer i els mitjans de comunicació se n’han fet ressò.

ERC ha considerat que les accions que s’han fet fins ara “denoten un estil de mal governar” on es pot veure com els socis de govern “tenen diferents models en àmbits fonamentals” amb una falta de “coherència”.

Cs i el PP ha assegurat que els veïns estan “farts” d’aguantar, i han insistit que és de “justícia” prendre cartes en l’assumpte per resoldre les seves peticions. En aquesta mateixa línia s’ha pronunciat Valents, que ha titllat de “mercat de la misèria” l’espai que n’ha quedat de l’antic equipament provisional que es va instal·lar al barri. També ha intervingut la regidora no adscrita, que ha lamentat que els ciutadans hagin de patir situacions “d’inseguretat o incivisme”.

Et pot interessar  Maragall anuncia que s'acomiadarà de l'Ajuntament de Barcelona aquest desembre

Retirada abans d’acabar l’any

En la seva intervenció, el govern ha insistit que fa molts anys que la ciutat aposta per la transformació de Sant Antoni i que no es tracta només d’una intervenció “buida”. Així el regidor de l’Eixample, Pau González, ha assegurat que es tracta d’un tema que fa temps que treballen i que es traurà la llosa “abans d’acabar l’any”. “Hem incrementat el diàleg i l’escola, i hem anat fent trobades de treball”, ha explicat. També ha afegit que més enllà de la retirada de la plataforma s’ha de gestionar els entorns i ha assenyalat que estan actualitzant el projecte del 2018.

Posteriorment, en declaracions als mitjans, la tinenta d’alcaldia, Janet Sanz, ha especificat que s’estan fets petits canvis al projecte inicial per “millorar les dotacions i elements urbans”, com per exemple l’amplada de les voreres o la ubicació dels carrils bici. “Aquell projecte respon a una lògica antiga”, ha apuntat. També ha insistit que hi han treballat a partir d’una “mirada conjunta” amb veïns i comerciants.

Publicitat

Més notícies

Opinió