Divendres, 22 de gener de 2021 - Edició 911
La República

Ciudadanos s’esmicola a Reus: greu crisi del partit unionista al Baix Camp

Ciudadanos s’esberla des de baix. Allà on el seu líder, Alberto Carlos Rivera, no ho té tot “atado y bien atado”, el partit taronja sol patir greus crisis que són […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 03/04/2019
Pla mig dels regidors de Cs a Reus. D'esquerra a dreta: Guillermo Figueras, Juan Carlos Sánchez i Pepa Labrador. Imatge del 2 d'abril de 2019. (horitzontal)

Ciudadanos s’esberla des de baix. Allà on el seu líder, Alberto Carlos Rivera, no ho té tot “atado y bien atado”, el partit taronja sol patir greus crisis que són allisades de manera radical des de l’alta direcció de la formació.

Ja ho explicaven fa temps militants i regidors que van sortir escaldats de Ciudadanos. Fins i tot hi ha un llibre “Rivera, un lagarto de V” que ho explica. A més, sonat ha estat la tupinada de primàries a Castilla y León o la transfòbia a Múrica.

Ara, Ciudadanos ha expulsat els quatre regidors que tenia a l’Ajuntament de Reus. D’aquesta manera, la formació taronja s’anticipa i pren, de forma fulminant, la decisió de fer fora del partit al portaveu del grup municipal, Juan Carlos Sánchez, i els altres regidors just l’endemà que aquests haguessin anunciat la seva intenció de donar-se de baixa. De fet, dos dels quatre regidors ja ho havien fet.

Tots quatre tenien un expedient disciplinari obert i estaven suspesos de militància de forma cautelar, des que van denunciar suposades irregularitats d’un alt càrrec del partit. Els regidors creuen que se’ls ha volgut “castigar”. Per això van decidir donar-se de baixa, però el partit s’ha afanyat a expulsar-los i els demana que deixin la seva acta, “tal com indica la carta ètica que signen els càrrecs públics de la formació”, diu en un comunicat.

Relacionats