Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

BComú perd l’alcaldia i Colau demana un pacte amb ERC

|

- Publicitat -

El frec a frec de totes les enquestes ha esdevingut realitat la nit electoral del 26-M, amb tensió i instensitat fins a l’últim moment, quan amb el prop del 70% escrutat ERC ha passat per davant de Barcelona en Comú. Per només gairebé 4.000 vots Ernest Maragall li ha arrabassat l’alcaldia a Colau i els comuns, doncs, s’han posicionat en segona força a l’Ajuntament amb 10 regidors, un menys que el 2015.  “Ho hem tingut tot en contra, era molt més difícil que fa quatre anys”, ha assegurat Ada Colau en la primera reacció després de conèixer els resultats gairebé definitius.

“Aquests 4 anys han servit per canviar hegemonia política d’aquest país”, ha afegit Colau. Alhora, ha sentenciat que “em sembla evident que amb aquest context, el resultat és claríssim: la ciutadania de Barcelona ens demana que parlem entre nosaltres i fem un govern ampli transversal i d’esquerres”.

Publicitat

Colau ha lloat “els 28 regidors d’esquerres” reconeixent així el resultat dels republicans i el PSC i però ha afegit que “ara tothom vol ser d’esquerres, feminista, republicà i popular”. A Colau l’han acompanyat crits de ‘Si se puede’, aplaudiments, abraçades i llàgrimes a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, l’escenari escollit pels comuns per seguir la nit electoral en una jornada històrica de participació a Barcelona, amb 5.55 punts per sobre respecte a les últimes eleccions municipals. L’espai ha estat ocupat per a tots els seguidors i militants, que han viscut amb eufòria i decepció, respectivament, el ball inicial de xifres de regidors al consistori.

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut