Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Mossos Guilleries denuncia la presència d’agents als actes de Vox: “Que es paguin una seguretat privada”

|

- Publicitat -

L’agrupació de Mossos independentistes, Mossos Guilleries, ha compartit un comunicat on denuncien la constant protecció per part del cos policial català als dirigents d’extrema dreta durant els seus mítings. A l’escrit, asseguren que moltes unitats d’ordre públic han fet arribar queixes per “la desobediència a les ordres policials d’alguns responsables de Vox”, i consideren que la presència policial “no està justificada” i protegeix l’apologia de dictadures que no tenen ni representació al Parlament. “La seguretat dels seus actes haurien de pagar-la ells, contractant seguretat privada”, han proposat com a alternativa.

El col·lectiu també es mostra desacord amb les actuacions dels comandaments policials, dels quals asseguren que “mostres excés de força enfront dels ciutadans que protesten pacíficament contra els actes d’ultradreta”. Amb tot, demanen al conseller d’Interior Miquel Sàmper que erradiqui aquestes “lamentables pràctiques”.

Publicitat

Comunicat de Mossos Guilleries:

“Com ha informat el diari digital ElMón.cat, comandaments de les unitats d’ordre públic dels Mossos han fet arribar a la Prefectura la seva queixa i malestar per la desobediència a les ordres policials d’alguns responsables del partit d’extrema dreta Vox, dels que arriben a dir que els hi sembla que busquen la comissió d’il·lícits penals per part dels ciutadans antifeixistes que es manifesten en contra dels actes electorals d’aquella formació supremacista.

Considerem que no està justificada una ingent presència policial, amb el dispendi de fons públics que suposa, per a protegir actes de partits que fan apologia de dictadures i que no tenen representació al Parlament. La seguretat dels seus actes haurien de pagar-la ells, contractant seguretat privada, posada a les ordres d’un reduït contingent de Mossos.

Tampoc podem entendre com no es persegueixen aquests actes de desobediència greu, detenint i posant a disposició judicial els seus responsables, quan són delictes previstos i penats al Codi Penal.

Denunciem una vegada més el que és una doble vara de mesurar d’alguns comandaments policials. Mentre hi ha mossos que toleren que alguns ciutadans s’encarin, s’enfrontin i arribin a incomplir les seves ordres, mostren excés de força front els ciutadans que protesten pacíficament contra els actes de la ultradreta, i fins i tot un agent va arribar a intimidar i assetjar un periodista que cobria un acte, disparant una salva a un metre i mig d’un fotògraf degudament acreditat i a l’alçada del seu cap.

Conseller Sàmper, la credibilitat i el prestigi del cos de Mossos exigeixen erradicar aquestes lamentables pràctiques, removent d’aquestes unitats els seus protagonistes de forma immediata.
Vetlli si us plau pel bon nom del nostre Cos i no actuï com va fer el seu predecessor al càrrec.

En un altre ordre de coses, el proper diumenge 14 de febrer se celebraran, malauradament, unes noves eleccions autonòmiques. Fem una crida a tots els nostres seguidor@s a votar massivament i amb responsabilitat, no donant suport a aquelles forces que podrien reeditar a Catalunya els pactes que hi ha hagut al Congreso de los Diputados, sumant als vots dels repressors PSOE i Podemos el concurs d’algunes forces polítiques autoqualificades d‘independentistes.

ELS MOSSOS D’ESQUADRA DEFENSAREM LES INSTITUCIONS CATALANES I VETLLAREM PER GARANTIR ELS DRETS I LES LLIBERTATS DELS NOSTRES CONCIUTADANS. TAMBÉ EXIGIM LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS I EL RETORN A CASA DELS EXILIATS.

Les Guilleries, 9 de febrer de 2021″

 

Et pot interessar  Elena diu que s'ha "intensificat" el risc d'atacs de llops solitaris i lamenta que el context internacional "no ajuda"

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut