Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Mor la pedagoga musical Maria Teresa Giménez, Creu de Sant Jordi l’any 2009

La pedagoga musical va destacar per “contribuir a vertebrar el país després de la desfeta franquista” a través del cant coral i de la música

Agències 23/12/2021
La musicòloga i pedagoga Maria Teresa Giménez quan va rebre la Creu de Sant Jordi l’any 2009

La pedagoga musical Maria Teresa Giménez i Morell ha mort, tal com ha informat la direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat, a través de Twitter.

Nascuda el 1928 a Barcelona, va rebre la Creu de Sant Jordi l’any 2009 pel conjunt de la seva dedicació al món de la música, com a fundadora i directora de diversos cors, professora i autora de llibres de pedagogia musical.

Va destacar per la creació de cors infantils, en un moment en què la música era pràcticament inexistent a les escoles. Va exercir com a personal docent investigador de Didàctica i Expressió Musical a la Universitat Autònoma de Barcelona. També va defensar el cant coral per “obrir un nou món de possibilitats” a la gent gran.

La Generalitat ha subratllat que, mitjançant el moviment coral català, “va contribuir decisivament a vertebrar el nostre país després de la desfeta franquista”.