Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Mor el sociolingüista i fundador de l’ANC Miquel Strubell als 72 anys

|

- Publicitat -

L’independentisme perd un dls que més ha aportat en la lluita per una república catalana. El sociolingüista Miquel Strubell ha mort aquest dissabte als 72 anys. Fundador de l’Assemblea Nacional Catalana, era llicenciat en Psicologia i Fisiologia i es va especialitzar en política i planificació lingüístiques. Vinculat a entitats i organitzacions en defensa de la cultura i la llengua catalana, era membre d’Òmnium Cultural i del Consell per la República. Els anys 80 va ser cap del Servei de Normalització Lingüística de la Generalitat i també va exercir de director de l’Institut de Sociolingüística Catalana i vicepresident del Consorci per a la Normalització Lingüística. Va publicar una prolífica obra sobre política, llengua i democràcia.

“Va dedicar la seva vida al país i a la família amb generositat, honradesa i sentit de l’humor”, han piulat els seus familiars al seu compte de Twitter. També ha rebut innumerables mostres de suport per part de personalitats polítiques independentistes com Pere Aragonès, Quim Torra, Laura Borràs o Elisenda Paluzie.

Publicitat

Et pot interessar  La polèmica per convidar AC a unes jornades de Sabadell porta l’ANC a prohibir actes amb candidats del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut