Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Mor a Barcelona l’expresident d’Angola, Eduardo dos Santos

|

- Publicitat -

L’expresident d’Angola, Eduardo dos Santos, ha mort aquest divendres als 79 anys a Barcelona, segons ha confirmat la presidència del país africà en un missatge a les xarxes. L’exmandatari, amb residència a la capital catalana des del 2019, es trobava ingressat a la clínica Teknon en coma induït.

La defunció del dirigent es produeix cinc dies després que la seva filla, Tchizé dos Santos, presentés una denúncia davant els Mossos d’Esquadra perquè investiguessin un presumpte intent d’assassinat contra el seu pare. La sospita de la família era que el metge que li va assignar el govern africà li va anar deteriorant la salut fins al punt del coma per, posteriorment, desendollar-lo de les màquines i posar fi a la seva vida.

Publicitat

Segons han informat els advocats que han assessorat la família en el cas —els bufets Carmen Varela Abogados i Molins Defensa Penal—, la filla de l’expresident angolès ha sol·licitat que el cos de Dos Santos sigui preservat i no s’entregui fins que es dugui a terme la corresponent autòpsia “davant el temor que pugui ser traslladat a Angola”.

A banda de l’intent d’assassinat, la denúncia presentada als Mossos per la filla de l’exdirigent també parlava d’omissió del dret de socors, lesions per imprudència greu i revelació de secrets per part de persones del seu entorn.

Eduardo dos Santos va governar Angola entre 1979 i 2017 i també va ser comandant en cap de les forces armades del país.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut