Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Montilla defensa millorar l’autogovern i reformar l’organització territorial de l’Estat espanyol

|

- Publicitat -

L’expresident de la Generalitat José Montilla ha publicat el seu manifest per la Diada, on aposta per millorar l’autogovern català “qualitativament” i una reforma de l’organització territorial d’Estat espanyol. Així mateix, creu que l’Onze de Setembre ha de ser una “festa inclusiva” per a tots els catalans “siguin quines siguin les seves opinions i les seves afinitats polítiques”.

Publicitat

A l’escrit, aprofita per celebrar la “millora” en la relació entre Catalunya i Espanya, per bé que admet que queda “molt camí per córrer”. “Es tracta de trobar el camí per assolir un nivell d’autogovern que resulti confortable per a tots, un camí que hauria d’obrir les portes a les reformes necessàries en l’organització territorial d’Espanya amb una visió respectuosa de la seva pluralitat”, diu Montilla.

L’expresident defensa la negociació entre els governs català i espanyol com a eina per “posar en marxa un diàleg de llarga volada”. Tot i això, assenyala el context “complicat”, i subratlla la “divisió” dins l’independentisme i la “incapacitat” de la dreta espanyola per “entendre la naturalesa dels problemes” de Catalunya. Per tot plegat, Montilla demana un diàleg entre totes les forces polítiques catalanes.

“Aliança” amb Espanya i Europa davant la guerra

Igualment, aborda el tema de la crisi econòmica i energètica derivada de la guerra d’Ucraïna, un fet que considera un “repte” que no pot ser “aliè” a Catalunya. “Tenim al davant un horitzó de dificultats econòmiques més dures del que havíem previst fa un any; necessitem més concertació i aliances i menys confrontació política i institucional”, remarca. En la mateixa línia, subratlla que cal treballar “en aliança” amb l’executiu espanyol i amb les institucions europees.

Et pot interessar  Aragonès anirà a la manifestació de l'ANC per la Diada
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió