Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Montero s’acomiada d’Igualtat entre crítiques a Sánchez per l’expulsió de Podem del govern

Denuncia que Sánchez les ha fet fora tant a ella com a Ione Belarra "per fer el que vam dir que faríem: posar les institucions al servei de l'avenç en drets feministes

|

- Publicitat -

La fins ara ministra d’Igualtat, Irene Montero, s’ha acomiadat del seu càrrec amb un gust agredolç. Abans de traspassar el ministeri a la seva successora, la socialista Ana Redondo, Montero ha carregat contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a qui ha acusat d’expulsar Podem de l’executiu i “trencar la unitat d’un bloc democràtic” de l’esquerra durant el traspàs de carteres celebrat el matí d’aquest dimarts, 21 de novembre.

Montero, que lluïa una samarreta on s’hi podia llegir ‘Confia, cony’, també ha aprofitat el moment per reivindicar l’exministra de Drets Socials, Ione Belarra. “Ministra Belarra, avui Pedro Sánchez ens fa fora d’aquest govern precisament per fer el que vam dir que faríem: posar les institucions al servei de l’avenç en drets feministes” ha etzibat Montero.

Publicitat

L’exministra d’Igualtat, dirigint-se ja a Redondo, li ha demanat que tingui “valentia per incomodar els homes de 40 i 50 anys amics del president” i li ha aconsellat que es rodegi del “millor equip” i mai la “deixin sola”.

“El feminisme és un moviment molt poderós que conquereix drets fent preguntes que mai ningú abans no es feia”, ha reflexionat la ministra sortint, tot celebrant que és precisament aquest moviment el que “ho està canviant tot”. Montero ha reivindicat que “el que fins ara era normal ja no ho és”, com ara “un petó no consentit o que et toquin al metro o a la feina”. Finalment, ha reivindicat la lluita del col·lectiu LGTBI “i sobretot la lluita trans”, i ha demanat no callar davant de les injustícies. “El silenci és còmplice de la violència i de les injustícies. És una ferida de mort a la democràcia” ha conclòs.

Et pot interessar  Koldo s'encara amb el Senat i afirma estar "mort" mediàticament: "Em trucaran quan em declarin innocent?"

Per la seva banda, la nova ministra d’Igualtat, Ana Redondo, ha agraït “profundament” a Irene Montero la “intensa feina realitzada i l’esforç sostingut en el temps per reinvindicar i defensar la igualtat en tots els àmbits”. “Un esforç que s’ha traduït en importants avenços”, ha afegit. Alhora, ha reivindicat també la tasca de l’expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero i de l’exministra Carmen Calvo.

Redondo ha posat com a objectius del seu ministeri aconseguir una llei de representació paritària per “trencar els molts sostres de vidre” que impedeixen a les dones d’ocupar llocs directius o ser a les cúpules de moltes organitzacions, ampliar el permís per naixement de fill “fins a les 20 setmanes”, universalitzar l’escolarització pública des dels 2 anys d’edat, ampliar “la protecció de la qual gaudeixen les famílies nombroses” a les monoparentals i forjar un “pacte d’estat en defensa dels drets LGTBI+”. També ha afirmat que continuaran “lluitant contra la violència masclista”, i contra el problema “més profund” de l’estat espanyol, “l’increment de les desigualtats”, ha dit. “Espanya ha de seguir sent un referent mundial en la defensa de la igualtat”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut