Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El monarca suspèn fins i tot entre els votants de C’s, PP i VOX

Catalunya i el País Basc són les úniques comunitats autònomes clarament republicanes

|

- Publicitat -

Els espanyols no aproven el monarca espanyol. De fet, ni s’hi acosten. La mitjana de la puntuació que atorguen els votants de tots els partits a Felip VI és d’un 3,8. Tot i això, encara que Catalunya i el País Basc siguin les comunitats autònomes més republicanes, altres regions prefereixen un Estat monàrquic abans que la implementació d’una República.

Segons l’últim estudi publicat d’Electomania, els votants de C’s, PP i VOX són els que millor valoren el monarca espanyol tot i que tampoc no n’asseguren l’aprovat. Els que pitjor valoren a Felip VI són els nacionalistes i la conjutura dels comuns.

Publicitat

La societat espanyola està clarament divida en la dicotomia de Monarquia o República i, tot i que el monarca no agradi, aquesta és l’opció guanyadora amb una lleugera diferència: un 48,1% davant d’un 45,6%. Quan es planteja la República, només Catalunya i el País Basc es decanten, clarament, per aquesta opció.

La bretxa generacional també s’evidencia en el debat. Si bé els joves són el futur del país, la monarquia ho té cru. Entre el jovent, l’opció republicana pren aventatge amb un 54% respecte un 40%, mentre que, entre els adults, la monarquia guanya amb un marge de 10 punts davant d’un Estat sense Rei.

Et pot interessar  Aragonès reivindica la República proclamada per Macià "per passar de ser súbdits a ciutadans de ple dret"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut