Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

Mollet del Vallès se suma a fer més tests per augmentar el rastreig de casos de covid-19

|

- Publicitat -

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha anunciat aquest dimarts que augmentaran les proves PCR davant l’augment de casos de covid-19 al municipi. “Farem més testos PCR a tota la ciutadania que hagi pogut tenir contacte amb persones amb coronavirus. Volem tenir un major control de possibles casos positius”, ha avançat Monràs en declaracions a Vallès Visió. “Hem ofert els centres municipals per fer aquestes proves PCR a persones que seran citades per Salut per haver estat en contacte amb algun positiu, més enllà de les que ja s’estan portant a terme als Centres d’Atenció Primària”, ha assegurat l’alcalde de Mollet del Vallès, que reclama “màxima prudència i màxim rigor” als molletans per evitar nous contagis de covid-19.

Publicitat

Durant les darreres setmanes ha augmentat la taxa de nous casos de coronavirus a Mollet del Vallès. Ara, la taxa confirmada és de 132, la taxa de reproducció és de 2,06 i el risc de rebrot de 407,72. La setmana de l’1 al 7 d’agost es van fer 512 PCR a la ciutadania de Mollet, 69 dels quals van ser positius. El 61% d’aquestes persones eren asimptomàtiques. Tot i que, segons Monràs, les dades estan per sota de la mitjana de Catalunya “sabem que hem tingut un increment molt important de casos”. “Ara ens preocupen els possibles contagis en alguns col·lectius, fruit de la irresponsabilitat, però que no s’està produint al sistema hospitalari”, ha apuntat el batlle.

200 infraccions al juliol: 85 per no portar mascareta

Durant el mes de juliol, la Policia Municipal de Mollet del Vallès va detectar 200 infraccions relacionades amb les mesures de prevenció de la covid-19. 85 de les sancions es van posar per no portar la mascareta, moltes de les quals a gent jove. La resta de les sancions efectuades per la Policia Municipal van ser per consumir begudes alcohòliques a la via pública, i a diversos locals d’oci i de restauració per incomplir les restriccions horàries i d’aforament.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió