Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Miquel Iceta i Raquel Sánchez prometen els càrrecs de ministre davant Felipe VI

Els membres del PSC passen a formar part del joc de cadires del Gobierno de Sánchez

Avatar
Agències 12/07/2021
Pla general de Miquel Iceta prometen el càrrec de ministre de Cultura i Esports davant de Felip VI el 12 de juliol del 2021 (horitzontal)

Els nous ministres del govern de Pedro Sánchez han promès aquest dilluns els seus càrrecs davant el rei Felipe VI i un exemplar de la Constitució. Cap ha fet servir la fórmula de la jura, i alguns d’ells han fet referència al gènere femení del Consell de Ministres. Entre altres ho han fet els dos representants del PSC a aquest executiu: la fins ara alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, com a nova ministra de Transports, i Miquel Iceta com a nou ministre de Cultura i Esport.

La primera en prometre el càrrec ha estat la nova ministra de Justícia, Pilar Llop, que ha actuat com a notària major del regne per a la promesa dels seus nous companys del Consell de Ministres. Després ho han fet les vicepresidentes Calviño, i Ribera i que esdevenen vicepresidentes primera, segona i tercera, respectivament, per la sortida de Carmen Calvo.

Després ha estat el torn de José Manuel Albares com a ministre d’Exteriors, María Jesús Montero, que suma a Hisenda les competències de Funció Pública, Raquel Sánchez com a ministra de Transports, Pilar Alegría com a ministra d’Educació, Félix Bolaños com a ministre de Presidència, Isabel Rodríguez com a ministra de Política Territorial, Miquel Iceta com a nou ministre de Cultura i Esport i Diana Morant com a ministra de Ciència.

Tots ells rebran les carteres de mans dels seus predecessors al llarg d’aquest matí de dimarts i participaran aquest dimecres al Consell de Ministres.