Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

700.000 independentistes omplen els carrers de Barcelona: “Els partits ens han traït”

|

- Publicitat -

Milers de persones han omplert els carrers de Barcelona per celebrar la Diada de l’11 de setembre. Una marxa que ha donat el tret de sortida a les 17:14 a l’Avinguda del Paral·lel; sota el lema ‘Tornem-hi per vèncer’; segons l’organització de la manifestació hi han participat 700.000 persones.

En la capçalera de la manifestació unitària s’hi podien distingir cares conegudes com la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, el secretari de Junts, Jordi Sànchez, Carme Forcadell o Mònica Terribas, entre altres. Els nervis han estat a flor de pell durant tota la marxa i els càntics de “Puigdemont president”, “Laura Borràs presidenta” han estat els protagonistes de la protesta. Tot i fer referència a cares polítiques, tota la reivindicació ha estat crítica amb totes les formacions polítiques i durant tot el recorregut s’hi han pogut llegir pancartes com: “botiflers ni aquí ni a Madrid”, “la gent hi som”, o bé, “els partits ens han traït”.

Publicitat

La marxa s’ha iniciat a l’Avinguda del Paral·lel, passant pel Moll de la Fusta i el passeig d’Isabel II fins a l’Avinguda Marquès de l’Argentera, per acabar davant l’estació de França, on hi ha l’escenari que acollirà els discursos polítics finals que s’han dut a terme a les 18:30h. En la manifestació també hi han participat persones d’arreu “que entenen que les fronteres s’han de moure en pau” com el País Basc, Galícia, Hongria, el Rif, Portugal, El Sàhara, Ucraïna, Bielorússia, Kurdistan, Còrsega.

L’ANC ha recordat quins són els seus objectius: “recuperar els carrers”, “reivindicar el mandat de l’1-O” i “posar les bases de la via unilateral” per “quan fracassi la via dialogada i hi hagi una sentència ferma internacional”.

Et pot interessar  Barcelona es prepara pel Sant Jordi: enguany es recuperarà la totalitat de la Rambla amb un nou repartiment "mes esponjat"

.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut