Dimarts, 18 de gener de 2022 - Edició 1272
La República

Mig miler de persones participen en la Marxa Centre de l’ANC fins a la Ràpita

La darrera de les marxes organitzada per l’Assemblea Nacional de Catalunya ha sortit des de Vinaròs amb uns 500 participants que avancen cap a la Ràpita

Redacció 02/10/2021

La darrera de les marxes organitzada per l’Assemblea Nacional de Catalunya s’ha iniciat fa uns minuts. Tal com afirma l’organització a través del seu compte de Twitter, la “Marxa Centre continua avançant”.

Aquest acte reivindicatiu per “mantenir viu el mandat de l’1-O” ha començat a Vinaròs i té com a destinació la Ràpita. L’ANC ha afirmat que hi ha “Molta gent al País Valencià”, tot i que encara no han transcendit el nombre aproximat de participants.

Els manifestants anaven equipats amb estelades, i amb l’estelada negra i han començat a caminar al voltant de les dues. La ruta d’aquesta manifestació passarà per Alcanar, l’Hostal Montecarlo i està previst que finalitzi a la Plaça 1 d’octubre de la Ràpita. Com en les altres marxes algunes de les consignes que es poden destacar són: “Països catalans lliures i sobirans” i la general de l’Assemblea Nacional de Catalunya “Lluitem i guanyem la Independència”.

Els manifestants recorreran 21 quilòmetres, passant per Alcanar i Les Cases i podran aturar-se en tres punts d’avituallament habilitats per les entitats sobiranistes, organitzadores de la caminada. La Marxa Central és la una de les tres mobilitzacions que s’han organitzat per commemorar el quart aniversari de l’U d’Octubre a Catalunya i per homenatjar els represaliats. “Venim per defensar la república i la llibertat del nostre país”, ha expressat Albert Dasí, participant procedent del País Valencià.