Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Metsola desmenteix la desinformació espanyola: l’Eurocambra no ha pres cap decisió respecte de Puigdemont

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, no vol ficar-se en problemes, i ha assegurat que continuen estudiant l’informe de la Junta Electoral Central (JEC) sobre les actes dels eurodiputats catalans, a qui encara no se’ls han pogut validar les credencials, perquè la mateixa JEC va enviar un llistat incomplet a l’Eurocambra.  Així, Metsola ha reiterat que l’Eurocambra encara no ha pres cap decisió en relació amb aquesta qüestió, “ni forma ni informal”, segons recull l’ACN.

El matí d’aquest dimarts, 22 de novembre, el mitjà conservador El Mundo publicava que la presidenta europea estava preparant-se per retirar l’escó a Puigdemont i a la resta d’eurodiputats independentistes a l’exili. Amb la resposta de Metsola, es desmenteix aquesta informació sobre els eurodiputats Puigdemont, Comín, Ponsatí, i Solé.

Publicitat

Carles Puigdemont ha reaccionat també a la notícia que El Mundo publicava aquest matí, tot demanant explicacions a Metsola i recordant que retirar-los l’acta, la qual van obtenir amb més d’un milió vots, contradiria el TJUE.

Et pot interessar  La JEC prohibeix a 3Cat dir 'exiliats' i 'exili' en el context del sobiranisme
Publicitat

Opinió

Minut a Minut