Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Metges de Catalunya demana a Salut un plus salarial per als MIR que s’incorporin durant la crisi del coronavirus

|

- Publicitat -

Metges de Catalunya ha reclamat al Departament de Salut un complement salarial per als metges interns residents (MIR) d’últim any que s’incorporin a les plantilles durant la pandèmia del coronavirus i desenvolupin les mateixes funcions que un especialista. L’objectiu és que l’administració catalana “compensi l’activitat assistencial del personal en formació i valori la seva tasca de la mateixa manera que la d’un professional adjunt”. El sindicat fa la petició després que el Ministeri de Sanitat hagi posposat les avaluacions anuals del MIR, “i en conseqüència, hagi prorrogat automàticament els seus contractes especials de formació”. D’aquesta manera, es prorroguen també els seus “contractes mileuristes de formació”.

El sindicat ha apuntat que aquest plus permetria “equiparar” les condicions laborals dels residents a les activitats que ja porten a terme per combatre el coronavirus i suposaria “un acte de justícia cap a les noves generacions mèdiques”. Metges de Catalunya ha considerat que aquestes generacions són “sovint tractades per les autoritats sanitàries com a mà d’obra barata per tapar les deficients polítiques de recursos humans”.

Publicitat

Ha afegit que d’aquesta manera el Govern tindria l’oportunitat de “demostrar amb fets les seves proclames contra la precarietat laboral en el sector sanitari i la seva preocupació per retenir el nou talent mèdic format a Catalunya”.

Amb aquesta petició, l’organització se suma a la campanya #YoSíSoyoEspecialista, que els MIR d’últim any han impulsat a les xarxes socials perquè se’ls recoengui l’esforç que estan duent a terme.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut