Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

Més enfrontament entre ERC i Junts: Junqueras respon a Turull que exigiran “mantenir la negociació per abordar un referèndum”

Junqueras puntualitza que, paral·lelament a la independència, "la gent a Catalunya necessita trens que funcionin i acabar amb el dèficit fiscal, perquè necessitem més metges, mestres i progrés social"

|

- Publicitat -

El president d’ERC Oriol Junqueras també ha respost les declaracions que el secretari general de Junts, Jordi Turull, va fer el passat dimecres, 19 de juliol, després que el president Pere Aragonès detallés el preu que ERC posarà a la hipotètica investidura de Pedro Sánchez. Turull, que no va trobar bé que les condicions dels republicans consistissin a continuar la negociació política, acabar amb el dèficit fiscal i culminar el traspàs de Rodalies, va criticar que ell no havia “anat tres anys i mig a la presó per a traspassar Rodalies i millorar una mica el finançament”.

Davant aquestes paraules, que ja han rebut crítiques d’altres dirigents d’ERC, com ara del candidat al Congrés el 23-J, Gabriel Rufián, o la secretària general del partit, l’exiliada Marta Rovira, el president de la formació republicana ha decidit sumar-se a les respostes i criticar el to escollit pel dirigent de Junts.

Publicitat

Així, a través de Twitter, Junqueras ha adreçat les paraules de Turull recordant que van anar a la presó per organitzar el referèndum de l’1-O, tot afegint que “ho tornaria a fer”. Precisament per aquest motiu, el dirigent republicà explica que “exigiran mantenir la negociació per abordar un referèndum”, que és també una de les demandes que fa Junts. Junqueras, tanmateix, també ha puntualitzat que, paral·lelament a la independència de Catalunya, “la gent a Catalunya necessita uns trens que funcionin i acabar amb el dèficit fiscal, perquè necessitem més metges, mestres i progrés social“.

Et pot interessar  Estrada: "Malgrat que ERC i Junts es tiren els plats pel cap sobre la unitat, han mirat més al PSC que a la CUP"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut