Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Més draps bruts: Mauricio Casals va demanar una pistola a les clavegueres de l’Estat

|

- Publicitat -

Un nou àudio de l’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo esquitxa de ple Mauricio Casals, el president de La Razón i directiu d’Atresmedia (per tant, controla La Sexta, Antena 3 i Onda Cero). Al juliol, sortien a la llum anotacions a les agendes del comissari jubilat que ja el retrataven.

Aquesta gravació inèdita —revelada pel pòdcast La Base de ‘Público‘— es va enregistrar durant una trobada de Villarejo amb José Luis Olivera, aleshores director del Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat, Adrián de la Joya, empresari i cunyat d’Abdul Rahman El Assir —amic de Juan Carlos I— i, com no podia faltar, Casals.

Publicitat

Una pistola sense papers

Durant la conversa, aquest important personatge de la claveguera mediàtica de l’Estat es queixa que té un revòlver que li va donar el ‘cos’ —en referència a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat— que no li agrada perquè pesa molt. Villarejo, resolutiu, li contesta que li pot donar una arma “sense papers”.

Cal recordar que el 2017, tant Casals com Francisco Marhuenda —director de La Razón— van ser citats a declarar davant l’Audiència Nacional, acusats de presumptes coaccions a l’expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, en el marc de l’operació Lezo, sobre uns desviaments de fons.

Novament, s’evidencia la relació entre la premsa i policia patriòtica, així com la podridura d’un sistema incapaç de posar fre a la seva impunitat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut