Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Les agendes de Villarejo revelen més draps bruts dels mitjans espanyols, amb Mauricio Casals de protagonista

|

- Publicitat -

Les agendes del comissari Villarejo continuen esquitxant de ple els mitjans espanyols. Com ha avançat Público, el febrer de 2015 Villarejo va prendre nota de les converses que va mantenir amb el conseller d’Atresmedia i president de La Razón, Mauricio Casals, conegut com el Príncep de les tenebres.

Aquest personatge va mostrar desacomplexadament el seu suport a Villarejo i va moure fils perquè el cap de la Unitat d’Assumptes Interns d’aquell moment el deixés tranquil. De fet, en una conversa, Casals li va dir que no patís més perquè “el ministre” —de l’Interior, Jorge Fernández Díaz— ja havia emprès mesures. Poc després, Marcelino Martín-Blas, el comissari al capdavant d’aquesta unitat, va ser destituït.

Publicitat

L’endemà, un dels periodistes més pròxims al comissari, Esteban Urreiztieta, obria la portada d’El Mundo amb la denúncia de Villarejo contra Martín-Blas. Ana Rosa Quintana també va fer difusió d’aquesta notícia, maquinada pel comissari. Així mateix, a les notes de Villarejo es recull que Casals va presionar la “6a” —La Sexta— perquè el deixessin en pau.

L’estreta relació entre Villarejo i el Príncep de les tenebres ve d’anys enrere. El mateix Villarejo ha assegurat que Casals li feia encàrrecs i, a la comissió Kitchen, fins i tot va admetre que feia “labors d’intel·ligència” per al president de La Razón. Tanmateix, Casals ho va negar. Novament, s’evidencia la podridura mediàtica i la descarada conxorxa entre els representants de les clavegueres de l’Estat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut