Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Més detalls de l’entramat espanyol amb Pegasus: Anticorrupció tenia proves de la compra il·legal a Israel

|

- Publicitat -

La Fiscalia Anticorrupció va rebre el 2018 un escrit, acompanyat de proves indiciàries documentals, sobre l’operació secreta de compra il·legal dels sistemes d’espionatge telefònic israelians Pegasus, segons explica aquest dimarts ‘Público’. El diari contextualitza que Anticorrupció va rebre els escrits pocs mesos després de la detenció de l’excomissari de la Policia José Manuel Villarejo, el 3 de novembre de 2017. De fet, l’operació de compra dels sistemes d’espionatge de Pegasus la van fer l’aleshores Director Adjunt Operatiu de la Policia, Eugenio Pino, i el seu cap de gabinet, José Ángel Fuentes Gago, tal com detalla ‘Público’, que ha tingut accés a la documentació.

El diari ja va avançar el 8 de novembre de 2017 que Pino i Gago van trametre il·legalment l’adquisició amb fons reservats de Sprinter i InterApp, perquè “les agències d’intel·ligència i policials interceptessin i gravessin trucades de veu i missatges de text”. Aquell sistema d’alta tecnologia és el que es coneix mundialment amb el nom de Pegasus, i és el que Villarejo va utilitzar per espiar polítics sobiranistes en l’anomenada ‘Operació Catalunya’.

Et pot interessar  Aragonès exigeix "responsabilitats polítiques" pel 'cas Pegasus' després que el jutge rebutgi arxivar la investigació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut